LEH JADI TENGOK JE???

30 September 2012

Astrokk Channel Yang Terok... Hubungi Saya Untuk Mengatasinya...

Dreambox adalah receiver jenis open source boleh menerima mana-mana siaran free to air ataupun siaran berbayar di seluruh dunia mengikut capaian dish anda diluar rumah (i.e astro dish), lokasi kawasan anda dengan satelit pemancar di angkasa dan jenis servis perkhidmatan dari server pembekal saluran.

Tidak bermakna apabila kita mempunyai dreambox kita boleh menerima siaran seluruh dunia, tetapi alat ini boleh digunakan untuk menerima apa jua siaran yang dipancarkan dari satelit dengan syarat kesesuaian lokasi dan jenis 'bandwitdh' dish yang digunakan beserta servis perkhidmatan dari server pembekal saluran yang boleh dicapai melalui card shearing.

Untuk pengetahuan semua, Dreambox merupakan sub-komputer, mempunyai kapasiti memori yang boleh di program semula, motherboard dan lain-lain. Segala installation dan setting sudah dibuat. Hanya perlu beli, pasang dan tonton tanpa perlu setting apa-apa.

Buat masa ini dengan sistem Dreambox card sharing, anda hanya dapat menikmati saluran penuh Astro tanpa HD sahaja, siaran Astro HD @ Beyond masih belum boleh ditonton. Tetapi anda boleh menikmati siaran HD dari TrueVisions hanya dengan menggunakan dish biasa Astro.

Bagi sape yg berminat nak tgk siaran Astro Full Channel anda perlulah ada yang dibawah ni...
 
1. Piring Satelit (Piring Astro pun OK)

2. Internet Connection - Streamyx / P1 / Mobile Broadband >512kbp & Stabil


3. Perlu ada 1 port di Router untuk disambung ke Dreambox / atau OpenBox.

4. Dreambox - RM450.00 dgn 6 bulan channel percuma.

Cara Sebenar Dan Mudah Untuk Buat Duit Percuma Di Internet (USD).

Selepas tamat 6 bulan/1 Tahun pertama itu, maka anda hendaklah melanggan 'cline' untuk 6 bulan/1 tahun berikutnya utk tengok siaran. Saya akan maklumkan seminggu sebelum 6 bulan pertama anda tamat (Atau anda leh rujuk pada decoder anda, disitu diletakkan tarikh), dan anda hendaklah membayar kepada saya RM180 (atau RM30 sebulan) utk dapatkan access 6 bulan berikutnya.


Antara siaran yang ada.
 


·         78.5ku (Truevision)
·         88.0Ku (ST-2) Taiwan Variety, Hokkien/Mandarin
·         100.5C(Asiasat 5)
·         108.2S (Ses7) IndoVision
·         115.5C (ChinaSat 6B) - 2 HD channels.
·         125.5C (ChinaSat 6A)
·         128.8C (JCS@t 3A)
·         132.0Ku (VinaSat 1) K+ & VTSee Digital: 12 HD channels

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...