LEH JADI TENGOK JE???

14 January 2012

Naik Bot Penambang Ke Pasar Mundok.

 BAGAIMANA UNTUK KE MUNDOK
Rasanya telah ramai yang mengetahui jalan untuk ke Mundok ini. Rata-rata penduduk di Kelantan mengenali Mundok ini. Tapi masih ramai yang terpinga-pinga juga bila di tanya pasal Mundok ini, mereka langsung tidak kenal, malah tak pernah dengar cerita tentang Mundok ini. Meskipun mereka orang Kelantan 'jati'. Terutamanya orang Cina, mereka kebanyakannya tidak kenal akan Mundok ini, maklumlah mereka kebanyakannya tinggal di bandar dan sudah cukup keperluan hidup untuk mereka jadi mereka tidak perlu ke sana, ini mungkinlah.

Sebenarnya untuk ke sini AMAT MUDAH, TIDAK PERLU PAS LAWATAN, TIDAK PERLU PASSPORT, TAMBANGNYA CUMA RM 2.00 PERGI BALIK. MURAH BUKAN!!
 ANDA TERPAKSA MENAIKI SAMPAN UNTUK KE SANA, JANGAN KHUATIR KERANA SUNGAINYA AGAK SEMPIT SAHAJA. SEKALI TUJAH SAHAJA DAH PUN SAMPAI KE SANA...

Mundok begitu ramai dikunjungi warga Malaysia, terutama bila hari-hari cuti umum yang jatuh pada hari NAK tadi, secara anggaran kasar dalam sehari itu (hari nak), Mundok menggamit lebih 10,000 pengunjung, jadi bayangkan dengan keluasan yang tidak seberapa....tetapi pengunjungnya pula ramai...ya..memang sesak dan menyeronokkan dengan pelbagai karenah dan ragam manusia yang berkunjung ke sini.

banyak gila sampai nak gila dah tgk bebarang yg cantik2 dan murah ajer..

Apa yg ada kat mundok ni??erm mcm2 ado..narita, kain murah, perkakas dapur, macam-macam lah...semuanya murah dan harga berbeza dari Malaysia..

Ok..sape yg nak datang Kelantan, boleh la singgah kat Pasar Mundok ni..harga barang kat sini jauh lebih murah berbanding Wakaf Che Yeh, Pasir Mas dan Kota Bharu...tp risiko atas tanggungan sendiri..bkn ape, nk kesana tak perlu pasport atau border pass..cuma kena seberang ngn bot koboi ajer..so apa2 hal kena tanggung sendiri...

TP..jgn risau....abang-abang askar ramai yg duk kat tebing2 sungai Golok tuh..diaorang bertugas untuk jaga sempadan...so kira selamat la..cuma jgn SELUDUP BERAS sudah! 
time for salah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...